U bevindt zich op Silcare.nl > Behandelingen

 
 

- Borstelen en kammen
- Plukken
- Effileren
- Scheren
- Ontwollen
- Ontklitten
- Wassen
- Algemenen Hygine/verzorging
 

Borstelen en kammen
Voor een goede verzorging van de vacht en doorbloeding van de huid is borstelen en kammen heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat het meeste vuil wordt verwijderd, de talg wordt verdeeld over de gehele lengte van de haren en de vacht niet gaat klitten. Afhankelijk van de lengte van de vacht moet je minstens n keer per week kammen. Hoe kun je het beste kammen?  Begin onderaan een pootje en werk zo door naar boven en naar voren toe. Houd met n hand de vacht open zodat je op de huid kunt kijken en kam met de andere hand de vacht laagje voor laagje uit.
top

Plukken
Als de vacht plukrijp is worden de stugge dekharen met de hand of een trimmesje plukje voor plukje eruit geplukt. De oude dekharen zitten los in het haarzakje, plukken doet dus geen pijn. Het is zelfs zo als een plukvacht niet regelmatig word geplukt, er irritaties kunnen ontstaan en in het ergste geval huidontstekingen.
top

Effileren
Het uitdunnen van de vacht heet effileren. Een lange vacht kan ook worden ingekort met een effileerschaar, dit geeft een natuurlijker resultaat dan als er met een rechte schaar wordt geknipt.
top

Knippen
 Bij een knipbehandeling wordt de vacht van de hond met een schaar ingekort en in model gebracht. Dit kan op twee manieren, met een rechte schaar en met een efileerschaar.
 Een rechte schaar heeft twee dichte bladen en hiermee wordt het haar echt afgeknipt.
 Een efileerschaar heeft een soort van tandjes en daarmee wordt de vacht uitgedund en ingekort.
top

Scheren
Met een tondeuse kan de vacht ingekort worden vanaf 2 mm. tot 13 mm. Voor een strak effect wordt er tegen de haargroeirichting in geschoren en voor een natuurlijk effect met de haargroeirichting mee.
top

Ontwollen
Met speciale kammen word de vacht er letterlijk uit gewold. Dit gebeurt bij honden met een dubbele vacht. Deze honden hebben tijdens de rui zo veel onderwol dat ze een handje worden geholpen om door de rui heen te komen.
Uw hond gaat glimmen en ziet er na het bad prachtig uit. En nog belangrijker (voor u) "een stuk minder haren in huis".
top

Ontklitten
Is het klitvrij maken van de vacht. Dit is meestal nodig bij de lang behaarde rassen. Meeste honden hebben wel eens een klitje in de vacht BV onder de oksels. Alle klitten worden verwijderd, mits de vacht niet te veel geklit of geheel vervilt is, dit is dieren mishandeling. Deze vacht zal worden geschoren en een advies mbt de verzorging van de vacht wordt gegeven aan de eigenaar.
top

Wassen
Iedere hond wordt gewassen, afhankelijk van het vachttype voor of na de behandeling. De hond wordt gewassen met een speciale hondenshampoo en daarna gedroogd met een speciale fhn U kunt uw hond dus ook alleen laten wassen als de vacht geen verdere verzorging vraagt.
top

Algemenen Hygine/verzorging
- De nagels van honden die veel op een zachte ondergrond lopen slijten niet voldoende en dienen geknipt te worden. Bij iedere hond worden de nagels bekeken en indien nodig geknipt. Ook eventuele aanwezige hubertusklauwtjes en 5e teennagels worden geknipt.
- Anaal klieren worden indien nodig tijdens het wassen leeg gedrukt.
- Oren worden gereinigd met oorcleaner en bij de rassen waarbij het nodig is worden overtollige haren uit het oor verwijderd.
- Vlooien en parasieten worden indien aanwezig bestreden en advies wordt gegeven over eventueel voortzetten van de bestrijding hiervan.
- Na iedere behandeling worden de gebruikte materialen, de trimtafel, bad en trimsalon gereinigd.
top

 
 
   
 

Silcare Tel: 0625220405 Heiligestoel 5215 Wijchen info@silcare.nl